Cas #12

Tractament de Traumatisme Dental en Pacient Pediàtric

Introducció al cas

Una pacient de 12 anys va acudir a la consulta dental després de rebre un impacte a la boca al caure contra una vorera.

Presentava una incapacitat per tancar la boca a causa del desplaçament dels incisius centrals superiors fora del seu alvèol, cosa que impedia el contacte adequat entre els molars.

Aquest cas il·lustra la nostra capacitat per gestionar situacions d’emergència, estabilitzar la salut dental i realitzar tractaments estètics avançats per garantir la satisfacció i el benestar del pacient.

Tractament Inicial

Es va realitzar una ferulització dental sota anestèsia local.

Aquest procediment va consistir a reposicionar les dents desplaçades en el seu alvèol natural i estabilitzar-les mitjançant una fèrula dental.

La fèrula es va mantenir en el seu lloc durant tres setmanes.

Durant aquest període, es va recomanar una dieta tova i l’administració d’antiinflamatoris per minimitzar el dolor i la inflamació.

Revisió i Endodòncia

Després de 3 setmanes, es va retirar la ferulització. A la revisió, es va observar que les dents ja no presentaven mobilitat ni dolor.

Malgrat això, les dents afectades s’havien enfosquit, indicant necrosi pulpar; els nervis havien perdut la seva vitalitat.

Per tractar la necrosi i prevenir infeccions, vam realitzar 2 endodòncies als incisius centrals. Aquest procediment va permetre mantenir les dents sanes i funcionals.

Tractament Estètic Final

Després de diverses setmanes de control i assegurant que no hi hagués molèsties, es va procedir a realitzar un blanquejament intern.

Aquest tractament va consistir en tres sessions de blanquejament amb peròxid d’hidrogen per aclarir el color de les dents afectades.

Un cop estabilitzat el color, es van realitzar dues carilles de composite.

Aquest procediment es va dur a terme de manera atraumàtica, conservant al màxim el teixit dental sa.

Vam utilitzar composite estètic aplicant diferents capes de tonalitats per aconseguir un to natural, adequat per als incisius centrals d’una pacient jove.

L’alta demanda estètica del cas exigia un resultat el més natural possible.

Resultat

El tractament integral va incloure l’estabilització inicial de les dents, el tractament de la necrosi pulpar mitjançant endodòncia, i la restauració estètica amb blanquejament i carilles de composite.

La pacient no va presentar molèsties posteriors i es va aconseguir un resultat estètic satisfactori, conservant la naturalitat i funcionalitat de les seves dents.

Cas realitzat per: Dra. Mariona Gamell

Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?