Cas #11

Tractament de Dents Fosques i Blanquejament Dental

Història Clínica i Avaluació Inicial

Un pacient va acudir a la nostra consulta preocupat pel color fosc de les seves dents.

Durant l’entrevista inicial, va explicar que mai s’havia fet una neteja dental professional i que la seva higiene oral era deficient, amb un raspallat infreqüent.

Realitzem una exploració clínica detallada i vam trobar una quantitat significativa de càlcul supragingival, conegut com a sarro, al voltant de les dents.

Amb l’ús d’una sonda periodontal, vam observar que hi havia una pèrdua mínima d’os, fet que indicava que el tractament seria relativament senzill.

Pla de Tractament

Vam decidir procedir amb una neteja dental exhaustiva en dues visites:

Primera Visita:

  • Realitzem una profilaxi dental per eliminar el càlcul visible.
  • Efectuem un poliment exhaustiu de les superfícies dentals per eliminar les taques superficials.
  • També vam observar que les reconstruccions de composite, degut al mal poliment en tractaments previs, contribuïen a la micropigmentació de les superfícies dentals.

Segona Visita:

  • Sota anestèsia local, procedim a realitzar un raspat i allisat radicular a les zones amb lleu pèrdua òssia, específicament a les arrels dels molars.
  • Polim les reconstruccions de composite amb freses específiques per deixar les superfícies llises i evitar l’acumulació de pigmentació.
  • En ambdues sessions, prescrivim un col·lutori antisèptic per afavorir una cicatrització més ràpida i efectiva de les genives.

Blanquejament Dental

Un cop finalitzada la neteja, el pacient va decidir sotmetre’s a un blanquejament dental a la clínica per millorar encara més el seu somriure.

Aquest procediment va ser preferit pel pacient en comptes de tractaments menys conservadors com les carilles, per raons econòmiques.

Resultat

El resultat del tractament no va ser perfecte, però considerant l’estat inicial del pacient, es va aconseguir una millora significativa.

El pacient es va mostrar completament satisfet amb el canvi en el seu somriure, destacant una notable reducció de les taques i una aparença més lluminosa de les seves dents.

La teva satisfacció és la nostra principal prioritat!

Cas realitzat per: Dra. Mariona Gamell

Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?