Cas #3

Recuperació de dimensió vertical en pacient bruxista amb desgast dental

Informació del pacient

Rebem un pacient de 50 anys, empresari i amb bona presència, que acudeix a la consulta dental a causa que pateix d’apretament dental o bruxisme i ha perdut l’anatomia oclusal dental, cosa que ha afectat la seva dimensió vertical al tancar les dents.

A més, presenta alta sensibilitat dental i una mastegació deficient a causa de la falta d’intercuspidació dental o engranatge dels molars (fossa amb cúspid).

Pla de tractament

Per tractar el problema del pacient, es decideix fer un encerat digital prèvi que permeti visualitzar com quedarien les dents rehabilitades. D’aquesta forma, es realitza un disseny de somriure que es plasmarà a la boca del pacient amb uns provisionals. En aquest moment, el pacient confirma que pot mastegar correctament, parlar i visualitzar l’estètica final del seu rostre.

Una vegada aconseguits els objectius estètics i funcionals, es procedeix a la realització de les corones definitives amb ceràmica i sense metall per a un millor tracte dels teixits tous o genives i evitar la seva inflamació.

Les corones posteriors són de zirconi per aconseguir una bona resistència a les forces de mastegació i les corones anteriors són de dissilicat de liti per aconseguir un efecte més natural i translúcid.

Resultats

El pacient aconsegueix una nova anatomia dental i dimensions verticals, i recupera la seva capacitat de mastegació. A més, la sensibilitat dental es redueix i es millora l’estètica del seu somriure. Es recomana al pacient visitar regularment el dentista per mantenir la salut de la seva boca i garantir la longevitat de les corones.

Abans Després

Recomanacions post-tractament

El pacient és informat sobre la necessitat d’utilitzar una fèrula de descàrrega durant la nit per protegir els seus dents de l’apretament i desgast dental.

Se li recomana mantenir una bona higiene oral i realitzar revisions periòdiques per assegurar-se del correcte manteniment de les corones dentals.

 
Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?