Cas #1

Tractament amb Carilles de composite i Allargament coronari

Informació del pacient

En aquest cas clínic ens trobem amb un pacient masculí de 35 anys que acudeix a la consulta dental per millorar el seu somriure a causa de problemes d’apinyament i desgast dental.

El pacient comenta que prèviament havia rebut un tractament d’ortodòncia amb brackets per corregir l’apinyament dental i millorar l’oclusió.

Problemes dentals

S’observa un desgast inclinat a la vora incisal dels incisius a causa de la forma en què tancava abans de l’ortodòncia, així com una manca de simetria i proporció dental a causa de l‘excés de geniva i falta de punt de contacte amb els contralaterals.

Tractament

Per corregir aquestes imperfeccions, es va realitzar un allargament coronari per eliminar l’excés de geniva i os en el marge de l’incisiu lateral i així aconseguir l’harmonia gingival i la simetria ambdós costats.

Un cop cicatritzat el teixit, es va procedir a realitzar un blanquejament dental a casa durant dues setmanes, evitant certs aliments i el tabac.

Llavors es va portar a terme la col·locació de carilles dentals de composite en els incisius centrals i laterals per aconseguir la simetria i proporció adequades.

Es va utilitzar una resina de partícula molt petita per permetre un bon modelatge i polit final i així aconseguir un resultat similar al d’una dent natural. Aquest procediment és el tractament estètic més conservador, ja que no requereix tallat dental.

Resultats

Amb el tractament combinat d’allargament coronari, blanquejament dental i carilles de composite, es va aconseguir un somriure harmònic i natural en el pacient.

 
Abans Després
Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?