Cas #2

Col·locació d'implants curts en maxil·lar i mandíbula per falta de dents

Història clínica

Pacient masculí de 68 anys acudeix a la consulta dental degut a que té absències dentals en els trams posteriors de les dues arcades, la qual cosa li dificulta la masticació, per tant, la seva qualitat de vida.

Ha visitat una altra clínica dental on li han proposat sotmetre’s a dues elevacions de sins maxil·lars per aconseguir més alçada òssia i poder col·locar implants convencionals, però el pacient té por degut a l’alta morbilitat que pot implicar aquesta cirurgia.

Exploració i diagnòstic

Es va realitzar una exploració clínica i radiogràfica, en la qual es va constatar la presència d’absències dentals en els trams posteriors de les dues arcades. 

Es va observar que l’os maxil·lar no tenia l’alçada necessària per a la col·locació d’implants convencionals a causa de la reabsorció òssia, la qual cosa implicaria la necessitat de realitzar dues elevacions de sins maxil·lars, com li havien proposat en l’altra clínica dental.

Pla de tractament

Tenint en compte la situació clínica del pacient, se li va proposar la col·locació d’implants curts en les dues arcades, ja que nombrosos estudis científics demostren que la longitud dels implants no afecta la seva longevitat ni al fracàs de la pròtesi.

A més, s’evitaria la cirurgia d’elevació de si maxil·lar i, per tant, els riscos i la durada del tractament es reduirien a només 3 mesos en lloc dels 6 mesos necessaris per a l’elevació de si.

Procediment

Es va realitzar la col·locació de 4 implants curts al maxil·lar i 2 implants curts a la mandíbula, per evitar lesionar el nervi dental i així prevenir la parestèsia o falta de sensibilitat als llavis. La cirurgia es va dur a terme amb anestèsia local i sedació conscient, per garantir el confort del pacient durant tot el procediment.

Beneficis de la col·locació d'implants curts

La principal avantatge de la col·locació d’implants curts és la disminució del temps de tractament i l’eliminació de la necessitat de realitzar una cirurgia d’elevació de si maxil·lar.

A més, aquests implants no porten cargol, la qual cosa evita la filtració bacteriana i la presència de la xemeneia o forat per on es cargola la corona amb l’implant en els implants roscats.

Resultats

Després de la col·locació dels implants, es va esperar el període d’osteointegració, que va ser de 3 mesos en aquest cas. Posteriorment, es va procedir a la col·locació de les corones o fundes sobre els implants.

El pacient va recuperar la seva capacitat de mastegar i la seva qualitat de vida en un curt període de temps, sense necessitat de sotmetre’s a una cirurgia d’elevació de si maxil·lar, evitant els riscos i la durada del tractament que implicaria aquesta cirurgia.

Abans Després
Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?