Cas #8

Tractament d'un Pacient amb Alt Risc de Càries

Història clínica

Un pacient amb un historial d’alta incidència de càries i deficient higiene dental, va acudir a la nostra clínica.

Va manifestar la seva preocupació per la fragilitat i enfosquiment progressiu de les seves dents anteriors. Encara que l’estètica del color no era la seva principal inquietud, el seu principal desig era evitar la pèrdua de les seves dents.

Avaluació Clínica i Diagnòstic

Durant l’avaluació clínica, vam detectar múltiples absències dentals, atribuïbles a grans càries, que havien estat prèviament tractades amb implants.

Les dents naturals remanents presentaven un to fosc, atribuïble a dos factors principals: la càries i les tincions intrínseques per tetraciclina, unes taques permanents ocasionades per la ingestió de certs antibiòtics durant la seva infància.

Anàlisi Detallat i Pla de Tractament

Al examinar detalladament els incisius superiors, vam observar extenses càries a la zona cervical o del coll de la dent, amb alguns casos d’afectació pulpar.

Això ens va portar a la decisió de realitzar endodòncies, eliminant el teixit pulpar afectat i sellant-lo amb un biomaterial especial, seguit de la reconstrucció de les àrees dentals destruïdes.

Ja que les càries es localitzaven al coll de les dents, la debilitat resultant va reduir significativament l’estructura dental sana restant.

Per això, vam optar per reforçar aquestes peces amb corones de ceràmica individuals, un enfocament que ens permet tractar cada dent de manera individualitzada en cas de ser necessari en el futur.

Procediment de Restauració i Finalització

Tenint en compte que la meitat de l’arcada superior ja estava composta per ceràmica, vam decidir unificar l’estètica de totes les dents amb corones de ceràmica del mateix color per a aconseguir una aparença més natural i saludable.

Prèviament, es van tallar les dents en forma de munyó i es van realitzar les preses de color corresponents. Finalment, les corones van ser acuradament cementades, completant així el tractament.

Resultat

Aquest cas ressalta la importància d’una avaluació exhaustiva i un tractament personalitzat en pacients amb alt risc de càries.

A través d’un enfocament meticulós i tècniques avançades, vam poder no només restaurar la funcionalitat dels dents del pacient, sinó també millorar significativament la seva estètica dental, mantenint al mateix temps la possibilitat de tractaments individuals en el futur si fos necessari.

Cas realitzat per: Dra. Mariona Gamell

Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?