Caso #9

Tractament d'un Pacient amb Dents Petites

Història Clínica

A l’àmbit de l’odontologia estètica, ens enfrontem a reptes que superen els problemes dentals habituals. Un d’aquests casos específics és el dels pacients que perceben les seves dents excessivament petites.

Aquest cas clínic explica detalladament el tractament d’un pacient que va venir a la nostra clínica preocupat per l’aspecte petit de les seves dents.

Avaluació Clínica i Diagnòstic

Durant l’examen clínic, vam determinar que el pacient presentava un biotip gingival espès, caracteritzat per una geniva particularment robusta.

Mitjançant l’ús d’una sonda periodontal, vam detectar la presència de pseudobutxaques gingivals, és a dir, un excés de geniva que recobria una part de les corones dentals, tot i que l’os subjacent es trobava en la posició adequada.

Pla de Tractament i Procediment

Considerant que l’excés de teixit era únicament gingival i no ossi, el tractament es va simplificar notablement. Vam realitzar una gingivectomia, una intervenció quirúrgica destinada a eliminar l’excés de geniva.

Aquesta operació és menys complexa i costosa comparada amb una cirurgia que requereixi manipulació tant de l’os com de la geniva.

Postoperatori i Resultats

Després de l’operació, vam prescriure un col·lutori antisèptic per promoure una cicatrització ràpida i eficaç de les genives.

El pacient no va patir dolor rellevant i va poder reprendre sense problemes les seves activitats diàries.

Resultat

El resultat del tractament va ser extremadament positiu des d’un punt de vista estètic.

Al exposar més la longitud dels dents, vam aconseguir millorar les seves proporcions, fent que semblin més llargs que amples.

Aquesta modificació relativament senzilla va resultar en una millora substancial del somriure del pacient, demostrant així com un procediment poc invasiu pot tenir un gran impacte estètic.

Cas realitzat per la Dra. Mariona Gamell

Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?