Cas #4

Blanquejament i carilles en pacient amb dents fosques i petites

Informació del pacient

En aquest cas clínic, presentem el tractament realitzat a un jove de 25 anys que volia millorar el seu somriure, ja que sentia que tenia les dents petites i fosques, a més de tenir una línia de fractura en dues dents prèviament fracturades.

El somriure és una de les característiques més importants d’una persona.

Per això, quan un pacient acudeix a la consulta per millorar-lo, és important oferir-li solucions adequades i personalitzades a través d’una exploració dental exhaustiva.

Exploració dental

Abans d’oferir una solució, és important realitzar una exploració dental per descartar problemes gingivals o càries. En aquest cas, després de l’exploració, es van descartar aquests problemes i es va procedir a aconsellar el tractament adequat per al pacient.

Tractament

Com que el pacient era jove i volíem ser el més conservadors possible amb les dents, es va decidir realitzar un blanquejament dental a casa durant dues setmanes i, posteriorment, completar el tractament amb carilles de composite.

1. Blanquejament dental

El primer pas va ser realitzar una higiene dental a la clínica per garantir que la superfície dental estigués neta. A continuació, es van confeccionar uns vacums (plàstics a mida) per utilitzar amb l’agent blanquejant.

Es van proporcionar instruccions al pacient per potenciar l’efecte blanquejador, com evitar el tabac i certs aliments que poguessin tacar les dents.

Després de dues setmanes, vam realitzar una revisió per comprovar l’efecte del blanquejament, vam prendre fotos per, posteriorment, poder comparar amb els resultats del tractament.

2. Carilles de composite

Tres setmanes després, vam completar el tractament amb carilles de composite per assegurar-nos que els porus de l’esmalt s’havien tancat i que l’adhesió de la resina fos òptima.

Les carilles de composite es van fer en una sessió clínica de 4 hores, camuflant les línies de fractura de les dents i modelant una anatomia dental més maca.

Resultats

En aquest cas clínic, s’ha tornat a demostrar la importància d’oferir solucions personalitzades als pacients.

A més, s’ha evidenciat la importància de realitzar una exploració dental exhaustiva abans d’oferir qualsevol tipus de tractament, on el blanquejament dental a casa i les carilles de composite han estat l’opció més adequada i conservadora pel pacient.

Abans Després
Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?