Cas #6

Implant i corona provisional immediata en el sector anterior/estètic

Introducció

En el camp de l’odontologia, la restauració de dents anteriors danyades o perdudes és essencial per mantenir l’estètica i la funció oral dels pacients.

En aquest cas clínic, presentarem el procediment de col·locació d’un implant i una corona provisional immediata en el sector anterior, abordant els desafiaments estètics i funcionals que vam enfrontar amb un pacient que necessitava una solució ràpida a causa de la seva posició laboral.

El nostre pacient, un home preocupat per la seva aparença dental a causa d’una fractura significativa a la seva dent anterior (21), va buscar la nostra clínica dental amb urgència.

La seva professió requereix una imatge estètica, així que no es podia permetre l’absència d’una dent anterior. Després d’una avaluació inicial, es va identificar una fractura important que afectava l’arrel de la dent, acompanyada de càries internes. L’única opció viable era l’extracció de l’arrel.

Pla de tractament

Extracció de l'Arrel amb Preservació de Teixit Circundant

L'extracció de l'arrel de la dent 21 es va realitzar amb extrema precaució per preservar al màxim el teixit circundant.

L'estètica final del resultat depenia en gran mesura de la quantitat de teixit que poguéssim mantenir intacte.

Beneficis de la Cirurgia de Col·locació d'Implant Immediat

Tot i que el procediment convencional involucra l'extracció de l'arrel i la col·locació de l'implant després de 3 mesos, en aquest cas es presentaven condicions òptimes per dur a terme una cirurgia de col·locació d'implant immediat.

Això permetria al pacient obtenir una dent provisional el mateix dia que es va extreure l'arrel, facilitant la seva vida quotidiana.

Col·locació de l'Implant i Corona Provisional

Després de l'extracció de l'arrel, vam procedir a col·locar l'implant amb una estabilitat adequada a l'os. Aquesta acció va minimitzar la reabsorció òssia, ja que el titani de l'implant va mantenir la integritat de l'os circundant.

A continuació, vam rosquejar una corona provisional fabricada amb resina fotopolimeritzable, permetent-ne el modelatge immediat mitjançant llum.

Avaluació de l'Oclusió

L'oclusió és crucial en aquest tipus de procediments.

Vam assegurar-nos que la corona provisional no toqués altres dents al mastegar, evitant així forces perjudicials que poguessin afectar l'osteointegració de l'implant.

Seguiment i Propera Etapa

Després de 3 mesos, vam procedir a prendre mesures amb un escàner per confeccionar la corona definitiva de ceràmica.

A tan sols una setmana de la presa de mesures, el pacient va tornar per a la col·locació de la seva dent definitiva, completant el procés de restauració.

Conclusions

El cas clínic d’implant i corona provisional immediata en el sector anterior destaca la importància d’adaptar els procediments odontològics a les necessitats específiques de cada pacient.

La combinació d’extracció, col·locació d’implant i corona provisional en una sola visita va permetre al nostre pacient recuperar la seva estètica dental de manera ràpida i efectiva, mantenint la seva confiança i el seu rendiment laboral.

Aquest enfocament demostra com la odontologia moderna pot oferir solucions personalitzades i estèticament agradables per restaurar la funció oral i la bellesa del somriure, fins i tot en casos d’urgència.

Cas realitzat per: Dra. Mariona Gamell

Obrir xat
Clínica dental Vilabiosca
Hola! Podem ajudar-te amb alguna cosa?